De Noaber Ei boerderijen

Onze Noaber Ei boerderijen hebben plaats voor 180.000 scharrelkippen in 8 stallen en 85.000 uitloopkippen in 2 stallen. Als de kippen 17 weken oud zijn komen ze vanaf het opfokbedrijf in onze stallen. Na ongeveer 2 weken zijn de leghennen gewend aan hun nieuwe stal en beginnen eieren te leggen. In de stallen zorgen we voor een constant klimaat om het leven van de legkippen zo prettig mogelijk te maken.

Binnen de huisvesting is er de hele dag ruim voldoende voer en water beschikbaar. Het voer is rijk aan diverse granen en peulvruchten. Vier keer per jaar worden onze legkippen onderzocht op een eventuele salmonella-besmetting. Ook het CPE (Controlebureau Pluimvee en Eieren) controleert regelmatig. Voor deze goede zorg en voeding belonen de hennen ons elke dag met heerlijke verse en bovenal smakelijke eieren!

Ons eierpakstation

Het eierpakstation is de plek waar elke dag de zojuist gelegde eieren vanuit de stallen naar de eiersorteermachine worden gebracht. Hier vindt een controle plaats om gebroken en vuilschalige eieren te verwijderen. Daarna worden de eieren per stuk gewogen en in de juiste verpakking gelegd. De hele keten vanaf kip tot en met de distributie is IKB en HACCP-gecertificeerd. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door twee onafhankelijke bureaus: het CPE (Controlebureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten) en CBD (CoMore Bedrijfsdiensten).

In het eierpakstation neemt onze eigen kwaliteitsdienst steekproeven om de inwendige ei-kwaliteit te bepalen. Dit doen zij onder andere door de Haugh-unit meting. Dit is een kwaliteitsmeting van ei-proteinen waarbij wordt gekeken naar de hoogte van het eiwit.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO

noabereilogo1

Contactgegevens:

Ypeloweg 11
7468 RA Enter
0547-381470
[email protected]

Proef en ervaar de verrassend lekkere smaak van onze Noaber Eieren.
Bestellen!