Duurzaamheid is belangrijk voor ons

Het merk ‘Noaber Ei’ staat voor lokaal én duurzaam geproduceerde eieren, waarbij het dierenwelzijn een belangrijk component is.

Verduurzaming is het proces waarbij we de behoeftes in het heden realiseren zonder daarbij toekomstige generaties te benadelen om hetzelfde te kunnen doen. We testen de verduurzaming van onze eieren a.d.h.v. de vier duurzaamheidsprincipes zoals beschreven in het wereldwijd erkent boek ‘Strategic Leadershis towards Sustainability’.

Duurzaamheidsprincipes

1. Materialen die uit de aardkorst worden ontgonnen. 
Noaber eieren steeft naar het gebruik van regionaal graan voor het voeden van de kippen. Dit reduceert het gebruik van gebruik van fossiele brandstoffen aan transport.

2. Emissies geproduceerd door de samenleving 
Door het reduceren van de benodigde energie (d.m.v. LED verlichting en frequentieregelaars) en het gebruik van groene energie draagt Noaber eieren bij aan het verminderen van CO2 uitstoot.

3. Achteruitgang van fysieke middelen. Om dit te vermijden werken wij Cradle2Cradle. Dit betekent dat Noaber eieren aan de natuur terug geeft wat het in eerste instantie ontneemt, in vorm van bv. recycling.

4. En dat mensen niet worden ondermijnd om toe te komen aan hun fundamentele behoeftes
Het verduurzamen van ons proces betekent niet dan wij inleveren in kwaliteit. Wij streven naar een veilige werkomstandigheden voor onze werknemers en eerlijk inkomen, maar ook een goede voedselveiligheid met voldoende vitaminen en mineralen voor U.

Aan de vier principes zouden we het volgende principe willen toevoegen. In een duurzame samenleving zijn dieren niet onderhevig aan:

5. Stelselmatige aantasting van hun welzijn. 
Noaber eieren zorgt goed voor de dieren en let zorgvuldig op het voorkomen van dorst, honger, ondervoeding, verwondingen, ziektes, beperkingen in hun natuurlijke gedrag en stress.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO

noabereilogo1

Contactgegevens:

Ypeloweg 11
7468 RA Enter
0547-381470
[email protected]

Proef en ervaar de verrassend lekkere smaak van onze Noaber Eieren.
Bestellen!